ARMOEDE IN LEEUWARDEN

1 op de 6 kinderen in Leeuwarden leeft in armoede! Zij komen uit gezinnen waar armoede zorgt voor sociale uitsluiting en eenzaamheid en waar geldzorgen centraal staan. Ruim 5.454 gezinnen in Leeuwarden leven beneden de armoedegrens, waarbij vanzelfsprekende zaken zoals schoolreisjes, vakantie, nieuwe kleding, sporten, verjaardagscadeautjes of een kopje koffie op een terras zelden of nooit voorkomen. Dat is bijna toch niet voor te stellen?

Armoede vindt vaak in stilte plaats, maar leeft ook in jouw bedrijf, vriendenkring, sportclub, straat of wijk. Niemand kiest ervoor om in armoede te leven, het kan ons allemaal overkomen. Een ontslag, een faillissement, een scheiding of een andere aanleiding, waardoor een leven in armoede kan ontstaan.

 

DE CAMPAGNE

Samen met het bedrijfsleven, bewoners en vele partners, willen we met de campagne “Samen tegen armoede” in actie komen en iedereen uit te dagen om mee te doen.

Sta ook op tegen armoede en doe mee! Alleen of samen met bijv. je school, bedrijf, gezin of sportclub kun je ons helpen om armoede meer zichtbaar en bespreekbaar te maken. Het helemaal oplossen van armoede kunnen we niet, maar samen kunnen we het leven van vele gezinnen een stukje zorgelozer maken. 

De mensen en gezinnen die wij helpen, worden door onze maatschappelijke partners zoals Amaryllis, Humanitas, SchuldHulpmaatje, Amargi, Stichting Leergeld en het Armoedepact begeleid. Deze partners zijn gespecialiseerd in (schuld) hulpverlening en zorgen ervoor dat alle hulp en donaties op de juiste plek terecht komen.  Hierbij is onze doelstelling om zo’n groot mogelijke groep mensen in Leeuwarden te ondersteunen en te ontzorgen in hun strijd tegen geldzorgen en armoede.


KOM IN ACTIE!

Kijk op de pagina “kom in actie” om te zien wat jij kan doen. Doneer bijvoorbeeld een fiets, cadeaubon, verjaardagsfeestje of een andere passende gift. Heb je zelf een actie of een goed idee om een bijdrage te leveren? Laat het ons weten!

Schermafbeelding 2019-08-14 om 09.29.36


DE CIJFERS

21% leeft in armoede

5.454 gezinnen hebben een schuld
621 kinderen vieren geen verjaardag