DEEL EEN GIFT

Ook een gift doneren? Laat het ons weten via info@leeuwarderuitdaging.nl

De Leeuwarder Uitdaging heeft een ANBI Status. Financiële bijdragen mag je als gift
aftrekken van de belasting.

DEEL EEN FEESTJE

Sommige ouders hebben geen geld voor traktatie op school en voor een feestje thuis en melden in sommige gevallen zelfs hun kinderen ziek als ze jarig zijn. Daarom is er de verjaardagsdoos. Een doos gevuld met spulletjes voor het feestje thuis en traktaties op school. Een verjaardagsdoos doneren kan al voor €30,- per kind.

DEEL EEN FIETS

Een nieuwe fiets is vaak een dure uitgave en niet voor iedere ouder of kind vanzelfsprekend. Wij vinden dat elk kind de vrijheid moet hebben om buiten te kunnen spelen en te bewegen. Een fiets is daar een belangrijk onderdeel bij. Heb je nog een nette, complete fiets staan? Laat het ons weten! Voor zowel volwassenen als voor kinderen zijn fietsen welkom!

DEEL SOKKEN

Toen we bij de nachtopvang van ZIENN waren en vroegen waar hun clienten het meeste behoefte aan hadden was het antwoord duidelijk. Sokken! Warme sokken voor in de winter. Je kan ons en de daklozen van ZIENN dus een groot plezier doen door het delen van nieuwe sokken!

DEEL EEN (CADEAU)BON

Als je weinig geld hebt kan een bezoekje aan de kapper, een kop koffie drinken in de stad of een bezoekje aan de kinderboederij net even een lichtpuntje in een moeilijke tijd zijn. Wil je ook een gezin een stapje verder helpen? Deel dan ook een cadeaubon. Hiermee kunnen we een kind, gezin of persoon heel blij mee maken en een steuntje in de rug geven. Er zijn cadeaubonnen van €15,- en €25,- of je kunt cadeaubonnen doneren namens jouw bedrijf (bijv. kappersbonnen, lunchbonnen etc.).

HET ARMOEDESPEL

Het armoedespel wil kinderen/jongeren spelenderwijs laten ervaren wat het betekent om weinig of juist veel (zak)geld te hebben en wat weinig geld in een gezin betekent. Om dit spel verder te ontwikkelen kunnen de initiatiefnemers Solidair Friesland en Stichting Kindpakket.nl een financiële bijdrage goed gebruiken. Samen zorgen zij ervoor dat dit spel op vele scholen en wijkcentra gespeeld kan worden. Elke donatie is welkom!

DEEL VOEDSEL

Helaas, is het niet voor iedereen vanzelfsprekend dat er genoeg eten in huis is. De voedselbank Leeuwarden zorgt ervoor dat iedereen kan eten en voedseloverschotten worden voorkomen. De voedselbank maak je erg blij met houdbare voedselproducten en was- en schoonmaakmiddelen.

SMARTPHONE/LAPTOPS

Het onderwijs is steeds meer ingericht op online informatie en communicatie waar jongeren, in armoede, door gebrek aan een laptop of smartphone geen toegang tot hebben. Wij vragen jullie om een inzamelingsactie (oude smartphones) binnen Achmea te organiseren.

FINANCIELE BIJDRAGE

Hiermee ondersteun je het werk van de Leeuwarder Uitdaging en vele maatschappelijke organisaties. Samen zetten wij ons voor kwetsbare groepen mensen in Leeuwarden waaronder gezinnen in armoede maar ook eenzame ouderen en nieuwkomers. Wil je ons werk ook ondersteunen?  Met een kleine bijdrage kun je ons al helpen en zorgen dat maatschappelijke thema’s als armoede, eenzaamheid en participatie blijvend aandacht krijgen. Elke donatie is welkom!

download (1)

FIETS VOLWASSENEN

In het Huis voor Jongeren kunnen jongeren terecht die geen thuis hebben en wel graag een toekomst voor zichzelf willen opbouwen. De jongeren hebben weinig eigen spullen, dus ook geen fiets. Een fiets maakt hun weer mobiel het bevordert hun zelfstandigheid. Fietsen daarom zeer welkom!